Mensen gokken om verschillende redenen. De meeste mensen doen het voor de gezelligheid maar steeds meer mensen gaan te ver.

Drie factoren waar je op moet letten

Gokken is heel erg leuk en gezellig om een keer te doen. Maar het moet natuurlijk wel leuk blijven. Het verschil tussen een gezelligheidsspeler en een gokverslaafde is niet zo groot. Maar toch zijn er 3 factoren waarmee je kunt bepalen of iemand gokverslaafd is.

De eerste factor is dat een speler uit zichzelf moet kunnen stoppen met gokken als het niet meer verantwoord is. Het is ook belangrijk dat een speler leert stoppen, ook als je gewonnen hebt is het vaak verstandig om daarna te stoppen.

Een tweede factor is dat er niets meer belangrijk is. Vrienden, familie en hobby’s zijn niets meer. Het enige wat telt is het gokken. Dit laat duidelijk zien dat je gokverslaafd bent, daar moet je dus goed op letten.

Een derde factor is dat een gokverslaafde vaak een kick krijgt van het gokken. Op een bepaald moment wordt deze behoefte zo groot dat ze deze kick van het gokken niet meer kunnen missen. Deze kick die ervaren gokverslaafden alleen tijdens het gokken.

Gokken niet alleen voor hebzucht

Vaak denken mensen dat gokverslaafden alleen maar gokken vanwege de hebzucht. Dit is echter niet helemaal waar. Vaak wordt er een gevoel gekweekt bij verliezen die een gokverslaafde niet kan weerstaan. De gokverslaafde wil dan alsnog winnen waardoor hij doorgaat met gokken zodat hij het gevoel krijgt dat hij alsnog heeft gewonnen.

De meeste gokverslaafde zijn heel erg kwetsbaar omdat ze vaak helemaal alleen leven buiten de samenleving. Ook hebben mensen die vaak gokken persoonlijke problemen of andere problemen waardoor zij gokken als een uitweg zien voor ontspanning.

Wat zijn nou eigenlijk precies de tekenen dat iemand gokverslaafd is?

Mensen die verslaafd zijn aan drugs en drank hebben vaak lichamelijke symptomen waaraan je kunt zien dat ze verslaafd zijn, bij gokken is dat niet zo.
Een aantal tekenen van iemand die gokverslaafd is:

  1. Verslaafden ontkennen dat ze verslaafd zijn.

  2. Gokverslaafden houden heel erg goed verborgen wat er aan de hand is.

  3. Geldgebrek en schulden zijn gemakkelijk uit te leggen.

  4. Verslaafden tonen vaak ook in andere opzichten een heel erg raar gedrag in vergelijking met normale mensen.

  5. Gokverslaafden praten met niemand over het feit dat ze gokken. Dit houden ze vaak geheim.Comments are closed.